Verhalen

De verpakkingsindustrie heeft prachtige verhalen van mensen. Met de verhalen van Lytz willen we je inspireren om een duurzame werk- en leefomgeving te creëren voor iedere expert in de verpakkingsindustrie. Een duurzame verpakkingsindustrie gaat namelijk over meer dan verpakkingen, materialen en techniek. Deze transitie gaat ook - en vooral - over mensen. Hoe zorgen we er samen voor dat zij die transitie versnellen?

Let's build a better future together

Inspiratie om te delen

Hopelijk deel je deze en je eigen verhalen ook op andere plaatsen. Met collega’s én concurrenten, omdat we als verpakkingsindustrie een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid hebben: het nog beter doen.

 

Op gemeenschappelijk ligt de nadruk. Als industrie moeten we niet concurreren op duurzaamheid. Het is geen zero sum game – als we willen slagen, moet iedereen winnen.

 

Ga je mee op reis?

Krachtpatser (M/V/X): Sustainable life, sustainable work, sustainable packaging

De rubriek Krachtpatser (M/V/X) in Pakkracht, van onze founder Marion, is terug! In deze nieuwe serie de verhalen van mensen uit de verpakkingsindustrie in de transitie naar een duurzame sector. In deze eerste aflevering vertelt ze over  één van haar grote voorbeelden, de Duitse ondernemer Götz Werner.

Krachtpatser (M/V/X): Sustainable life, sustainable work, sustainable packaging vind je hier.

What about people? Sustainable life, sustainable work, sustainable packaging

In haar Engelstalige column ‘What about people?’ geeft Lytz-founder Marion je maandelijks een inkijkje in de internationale arbeidsmarkt van de verpakkingsindustrie. In aflevering 1 neemt ze je mee in de verantwoordelijkheid die we als industrie hebben en waarom mensen de versnellers zijn van de transitie naar een duurzame verpakkingsindustrie.

What about people? Sustainable life, sustainable work, sustainable packaging vind je hier.

What about people? Mastery, autonomy, purpose

In deel twee van haar Engelstalige column ‘What about people?’, over de internationale arbeidsmarkt van de verpakkingsindustrie, gaat Lytz-founder Marion dieper in op sustainable work. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers kunnen excelleren? Door mastery, autonomy en drive te faciliteren en te stimuleren.

What about people? Mastery, autonomy, purpose lees je hier.

Krachtpatser (M/V/X): 'Wat jou verder brengt, brengt ons verder'

Aflevering twee van Krachtpatser (M/V/X), de column van onze founder Marion in vaktijdschrift Pakkracht, is verschenen. Zou jij een medewerker met een burnout een cursus acupunctuur laten doen in het kader van herstel? Een klein bedrijf uit de verpakkingsindustrie deed het, weet Marion. En met succes.

Krachtpatser (M/V/X): ‘Wat jou verder brengt, brengt ons verder’ vind je hier

What about people? Unconditional basic income

In haar maandelijkse Engelstalige column geeft Lytz-oprichter Marion je een inkijkje in de internationale arbeidsmarkt van de verpakkingsindustrie. In deze derde editie laat ze ons kennismaken met het concept van het onvoorwaardelijk basisinkomen. Het geeft mensen een duurzaam bestaan; vrijheid om deel te nemen aan de samenleving.

What about people? Unconditional basic income vind je hier

Krachtpatser (M/V/X): Motivatie kun je faciliteren

In de serie Krachtpatser (M/V/X), die onze oprichter Marion schrijft voor Vaktijdschrift Pakkracht, delen we de verhalen van mensen uit de verpakkingsindustrie in de transitie naar een duurzame sector. In deze derde editie gaat het over motivatie. De gedachte dat geld de juiste snaar raakt, gaat volgens Marion niet langer op.

Krachtpatser (M/V/X): Motivatie kun je faciliteren vind je hier.